Sote de dovlecei si zucchini cu lamaie si menta

de mickyapostu in Mancaruri de post, 11 Sep 2014 | 4701 vizualizari

 

Dovlecei si zucchini gata in 15 minute, cu usturoi, un strop de lamaie si menta proaspata, ce poti sa iti doresti mai mult de la o cina de vara servita pe terasa sau balcon?

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 zucchini
  • 1 ceapa mica 
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline 
  • sare, piper
  • zeama de la o jumatate de lamaie 
  • menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de dovlecei si zucchini cu lamaie si menta:

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mic. Adaugati ceapa tocata marunt si usturoiul pisat si lasati cateva minute pana devin translucide.    Adaugati si dovlecelul si zucchini taiate in bucati potrivite si acoperiti cu un capac. Asezonati cu sare si piper. Nu inghesuiti prea mult legumele in tigaie. Lasati pana se patrund si se evapora lichidul. Ne dorim sa iasa facute si putin crocante, nu moi. 
Scoateti din tigaie si asezati pe farfurii. Stropiti cu zeama de lamaie si presarati menta proaspat tocata. Serviti calzi!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de dovlecei si zucchini cu lamaie si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

12.09.2014, 15:31

Ceva bun

mickyapostu 1

15.09.2014, 15:18

babi5 1

06.10.2014, 13:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi crocanti