Spaghete cu sos Bolognese

de dakris in Sosuri, 30 Mar 2012 | 11589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • 350 g carne tocata (porc sau amestec)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • ½ telina medie
  • ½ ardei rosu
  • 3-4 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet
  • 400 g rosii decojite in bulion
  • 300 ml apa
  • sare, piper, oregano, boia de ardei dulce, 1 frunza dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos Bolognese:

Pastele se fierb in apa cu sare si se scurg.

Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul si telina se rad prin ochiurile mici ale razatorii si se calesc in ulei intr-o cratita acoperita cu capac. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga usturoiul taiat felii subtiri si, dupa cca 5 min, carnea tocata. Se amesteca si se mentine pe aragaz la foc mic, pana cand carnea isi schimba culoarea si este aproape facuta (incepe sa miroasa un pic a carne prajita :)  ). Se adauga rosiile strivite cu furculita si bulionul si, dupa 10 min, apa fierbinte si condimentele. Se lasa sa fiarba la foc mic  25-30 min.

 

 

TIPS-URI

1

Pe durata prepararii se amesteca des in sos pentru a nu se lipi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatele cu carne, ciuperci de Paris si broccoli