Spaghete cu sos Bolognese

de dakris in Sosuri, 30 Mar 2012 | 11177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • 350 g carne tocata (porc sau amestec)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • ½ telina medie
  • ½ ardei rosu
  • 3-4 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet
  • 400 g rosii decojite in bulion
  • 300 ml apa
  • sare, piper, oregano, boia de ardei dulce, 1 frunza dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos Bolognese:

Pastele se fierb in apa cu sare si se scurg.

Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul si telina se rad prin ochiurile mici ale razatorii si se calesc in ulei intr-o cratita acoperita cu capac. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga usturoiul taiat felii subtiri si, dupa cca 5 min, carnea tocata. Se amesteca si se mentine pe aragaz la foc mic, pana cand carnea isi schimba culoarea si este aproape facuta (incepe sa miroasa un pic a carne prajita :)  ). Se adauga rosiile strivite cu furculita si bulionul si, dupa 10 min, apa fierbinte si condimentele. Se lasa sa fiarba la foc mic  25-30 min.

 

 

TIPS-URI

1

Pe durata prepararii se amesteca des in sos pentru a nu se lipi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatele cu carne, ciuperci de Paris si broccoli