Spaghete negre cu fructe de mare

de Panacris in Peste, 4 Iun 2013 | 5628 vizualizari

 

Sper că v-am suprins din nou! ;) Minunatele spaghete cu aromă de sepie, sau mai bine spus cu cerneală de caracatiță;) servite cu salată de fructe de mare.Ce poate fi mai simplu si savuros!

 

INGREDIENTE

  • salată de fructe de mare ( surimi, scoici, carne de crab, creveți, ardei copt, castravete murat, ceapă murată) cca. 200 g,
  • spaghete negre 300 g,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete negre cu fructe de mare:

Apa rece se pune la fiert, într-un vas incapator, cca 3 l. După ce a clocotit apă se pun cca. 2 g sare iodată, și se introduc spagehetele întregi la fiert, atenție nu se rup spaghetele cât ar fi de lungi, lăsându-se la fiert cca. 8 minute. Se strecoară, se trec rapid sub un jet de apă rece, ptr a întrerupe fierberea, apoi se presară putin ulei de masline, ptr a nu se lipi între ele. Spaghetele se servesc cu salata de fructe de mare. Recunosc că am folosit salata de fructe de mare, gata preparată. Dar data viitoare promit că vin cu rețeta preparată de mine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete negre cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola