Spaghette cu sos de sepie

de alba_zori in Peste, 20 Mar 2012 | 4789 vizualizari

 

Am primit de la o cineva trei sepie, ruda cu caracatita, si mi-au explicat c-am cum sa le fac pentru prima oara,a iesit grozav de bun, se aseamana cu sosul de gamberi creveti la gust, daca gasesc si eu o alta data sepie sigur o sa mai fac,mi-a placut foarte mult. Se prepara in restaurante de lux mai mult de ocazii speciale, deci e speciala, pentru o cina romantica pe baza de peste e super ideea.

 

INGREDIENTE

  • -5 rosii proaspete si marisoare.
  • -ulei de masline.
  • -sare dupa gust.
  • -ceapa,
  • usturoi un catel.
  • -patrunjel.
  • -trei sepie.
  • -un ardei iute.
  • -160 gr spagette.
  • -branza tofu de soia pt ras deasupra,sau orice altfel de branza.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghette cu sos de sepie:

Sa nu va speriati ca e neagra,asta e cerneala,se deosebeste astfel.Se pregateste mai intai sepiile,se spala ,se curata de sira spinarii,se taie pungulita cea neagra cubulete sau felii si se folosese la sos,ficateii albi se pot arunca,dar in caz de preferinta se pot folosi.Se calesc cu ulei de masline si un pic de ceapa taiata fin intr-o tigae incapatoare,se pune si usturoiul intreg,se pune apoi si rosiile curatate de coaja si de seminte,taiate cubulete sau felii,se folosete doar pulpa,se adauga un pic de apa calda din cand in cand daca e prea uscat sosul,saram putin,punem si ardeiul iute integ sau o bucatica,lasam la foc mic c-am 45 minute,chiar o ora daca dorim sa fie mai moale.Amestecam cu o lingura de lemn din cand in cand,avem grija sa nu se arda.La urma gustam daca e destul de sarat si alaturam usturoiul din sos. Punem si patrunjelul taiat fin.Sepoate adauga si la sos in timpul coacerii,dupa preferinta.Pregatim si spagettele,punem apa la fiert cu sare si fierbem spagettele 11 minute,apoi scugem de apa,asezam in farfurii,aranjam si sosul de sepie deasupra si radem ceva branza deasupra,pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghette cu sos de sepie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sepie la gratar