Spaghetti all'amatriciana

de donpablo in Spaghete, 26 Oct 2013 | 8047 vizualizari

 

Spaghetti all'amatriciana este o reteta simbol al tradiției culinare italiene.
Reteta originala sa născut la Amatrice, un mic oraș de la granița cu Lazio Abruzzo ce prevede strict spaghete și nu altfel de paste. Locuitori orasului tin atat de mult la lucrul acesta incat chiar si pe emblema orașului apare scris "Amatrice, orașul spaghetelor".
De-a lungul timpului, rețeta a fost achizitionata si de catre bucătăria romană, care a schimbat una dintre ingredientele de bază, spaghetele cu pastele.
În trecut, a fost reteta păstorilor săraci și nu se folosea sosul de rosii doar spaghete, șuncă și brânză, nimic altceva.
Dupa descoperirea Americii au sosit si rosiile in Europa.
Ele au fost adoptate imediat in aceasta reteta.
In fiecare an la sfarsitul lui august are loc in provincia Rieti un festival numit Spaghetti all'Amatriciana.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. spaghetti
  • 2 catei usturoi
  • pasta de ardei iute
  • 200 gr. mozzarela
  • 200 gr. afumatura (bacon, costita, kaiser, etc.)
  • parmezan
  • 500 ml. sos de rosii
  • ulei de masline
  • busuioc (proaspat sau uscat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti all'amatriciana:

Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul si cateii de usturoi. Dupa ce usturoiul a prins o culoare maronie se scoate. Se pune afumatura la prajit ( in cazul in care se doreste picant se adauga si o lingurita de pasta de ardei).

Peste afumatura prajita se toarna sosul de rosii si se lasa la fiert pana se evapora apa si sosul devine mai gros. Se adauga mozzarela.si se amesteca pana se topeste

Se adauga busuiocul si se amesteca.

Spaghetele fierte in prealabil se toarna peste sosul din tigaie si se amesteca usor pana totul se combina.

Se serveste cald si se rade putin parmezan deasupra. Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti all'amatriciana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]