Spaghetti Bolognese

de mihaelastanescu in Spaghete, 28 Ian 2015 | 7623 vizualizari

 

Spaghetti Bolognese este o reteta veche traditionala italiana din regiunea Bologna, de unde ii vine si numele. Secretul, spun localnicii, este sa dozezi focul in asa fel incat tot procesul de gatire al sosului bolognes sa dureze minim doua ore pentru un gust autentic. Deci trebuie sa acordam multa rabdare acestei retete dar va merita.

 

INGREDIENTE

  • 250g spaghetti ( eu am folosit paste fettucine Barilla)
  • 350g carne tocata de porc si 150g carne de vita
  • 1 conserva rosii taiate cuburi in suc propriu (300g)
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 catei de usturoi
  • un pahar de vin alb desert (250 ml), eu am pus vin rosu (il prefer)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • busuioc
  • oregano
  • piper proastat macinat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Bolognese:

Intr-o tigaie mare se rumeneste ceapa taiata in ulei de masline, dupa care se pune si carnea tocata.

Cand aceasta devine aurie la culoare se adauga usturoiul pisat si vinul. Rosile in suc propriu se adauga mai spre sfarsit, atunci cand carnea este aproape facuta. Tot atunci adaugati si mirodenile si cea mai mare parte a frunzelor de busuioc.

Mai lasati la foc mic inca 15-20 minute, timp in care fierbeti pastele. Nu uitati ca in apa in care fierbeti pastele sa adaugati putina sare. Cand sunt gata scurgeti pastele de apa bine asezatile pe farfurii peste care turnati sosul si ornate cu cateva frunze de busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti Bolognese