Spaghetti cu carne tocata in sos de rosii

de Dya Daniela Andrei in Spaghete, 31 Aug 2013 | 33375 vizualizari

 

Gustos, simplu, rapid!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 500 g spaghetti cu ou
  • 10 rosii potrivite
  • 50 g unt
  • 1 ardei iute
  • 2 cepe albe mari
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 2-3 frunzulite de busuioc verde
  • o legatura de verdeata proaspata: eu am folosit patrunjel
  • condimente dupa gust: sare, busuioc, un praf de chili, oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu carne tocata in sos de rosii:

Tocam ceapa, ardeiul capia, pe cel iute si usturoiul si le punem la calit in cele trei linguri cu ulei de masline. Cand devin translucide, adaugam carnea tocata si o lasam sa se patrunda bine, amestecand din cand in cand. Intre timp trecem rosiile prin razatoare si le adaugam in tigaie, condimentand dupa gust. Lasam sa fiarba totul la foc potrivit, atat cat sa scada sucul de rosii si sa ii confere consistenta dorita.

Pastele le punem la fiert in apa, impreuna cu un praf de sare. Cand sunt gata, le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam sa se scurga bine. Adaugam untul, le amestecam usor si le asezam "cuiburi" pe un platou/farfurie. Peste paste punem carnea in sos de rosii si pe deasupra presaram verdeata tocata!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu carne tocata in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de rosii