Chifteluţe:
Sos:
Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, pâinea, cimbrul, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic de ulei. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor la 180 grade pentru 25-30 de minte (le verificăm din când în când să fie frumos rumenite). Se scot si se lasa la răcit.
Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Pentru sos călim în 3 linguri de ulei ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Punem vinul (tot vreo 3 linguri), apoi sosul de roşii (vreo 400 ml), cimbru, foaia de dafin, sare şi piper şi lăsăm la foc iute cam 5 minte, după care putem pune chifteluțele. Se mai lasă la foc mic preţ de vreo două clocote.
Se toarnă sosul peste spaghettele fierte şi se amestecă bine.
Se servesc porţii mari 🙂 presărate cu parmezan.
Poftă bună!