Sau,cum ar spune italienii: "Spaghetti con salsa di melanzane e zucchine"
Dovlecelul si vanata ,se curata de coaja si se taie in cuburi mai mari.
Vanata se poate lasa si cu coaja.
Se calesc apoi in 2 linguri ulei pana cand se inmoaie. Saram si piperam.
Separat ,calim intr-o lingura cu ulei, usturoiul taiat felii si ardeiul iute taiat rondele.
Adaugam rosiile,decojite si tocate cuburi mici, o foaie de dafin,boia dulce.
Calim 4-5 minute.
Sosul obtinut, il turnam peste vinetele si dovleceii caliti mai devreme.
Punem sare, vegeta, busuioc verde cimbru-dupa gust.
Mai calim1-2 min. si oprim focul.
Fierbem pastele in apa cu sare,8-10 min
Le scurgem si le clatim cu mai multe ape reci. Adaugam o lingura cu ulei de masline si putin busuioc si patrunjel verde si amestecam.
Servim pastele ,cu sos cald cu vinete si dovlecei.
O mancare numai buna pentru o zi de post!