Spaghetti ca la prostituate...O anecdota spune ca acest preparat era facut in casele de toleranta, pentru ca se face repede, astfel nu se pierdea timp intre doi clienti. Un articol din ziarul "Il Golfo", in 2005, afirma ca aceste paste au fost create in anii ´50 de Sandro Petti (care avea pe Ischia un restaurant vestit). La sfarsitul programului niste clienti au cerut de mancare, iar el a zis ca nu mai are nimic. Clientii au spus ca platisera deja o gramada, asa ca i-au cerut sa gateasca un "rahat" oarecare(puttana). A fost un succes, cu toate ca ingredientele au fost patru rosii, niste masline, si ceva capere. Povestea asta nu a fost confirmata, insa...
Maslinele se taie in doua, usturoiul felii fine, fileurile de anchovis se spala, se scurg si se taie felii.
Uleiul de masline se incinge, usturoiul si peperoni-ul taiat in feliute se calesc, amestecand continuu. Adaugam apoi si maslinele si saldelele, tinem totul la foc potrivit 5-6 minute.
Punem pasta de rosii concentrata, 2-3 minute amestecam, apoi turnam rosiile pasate. Fierbem totul la foc mic 20 de minute, amestecam din cand in cand.
Nu uitam sa punem pastele la fiert! Eu fac pastele singur, am ales aici fettuccine, voi posta o reteta curand.
Se adauga caperele tocate marunt, se mai lasa 5 minute, adaugam sare piper si trantim toata chestia peste pastele fierte al dente. Ornam cu niste patrunjel, razuim niste parmezan, si gata
Repede si gustos...
1
atentie cu sarea, fileurile de anchovis sunt sarate! 2-3 ore in apa minerala, eventual