Spanac de post cu piure si jumarele din soia

de Valclaudia in Mancaruri de post, 17 Noi 2015 | 4068 vizualizari

 

O mancare de post rapida!

 

INGREDIENTE

  • cca. 500 gr spanac
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri pata de tomate
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri amidon
  • 150 gr. bucati de soia
  • 1 lingurita vegeta de legume
  • putin cimbru uscat
  • 2-3 linguri ulei
  • 800 gr. cartofi sare dupa gust
  • 1/4 pachet margarina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac de post cu piure si jumarele din soia:

Spanacul se curata si se spala sub jet de apa rece.

Se pune la fiert in apa cu sare, cca 10 minute, apoi se scurge de apa.

Apa nu o aruncam pentru ca o vom folosi la sos.

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

Calim ceapa in ulei, 2-3 minute, apoi adaugam amidonul.

Turnam apa in care am fiert spanacul, cca 250-300ml.

Amestecam sa nu se formeze cocoloase si lasam la fiert pana se leaga sosul.

Adaugam pasta de tomate, asezonam cu sare si piper si oprim focul.

Bucatelele de soia se fierb in cca 300 ml apa, adaugam 1 lingurita de vegeta.

Se scurge soia, punem intr-o craticioara 2-3 linguri de ulei, adaugam soia si o lasam la foc iute pana se rumenesc bucatelele de soia si capata aspect de rumen.

Oprim focul si presaram putin cimbru uscat.

Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana patrunde usor furculita in cartofi.

Scurgem apa intr-o cana, apoi adaugam peste cartofii fierbinti margarina, mixam si adaugam apa de pe cartofi pana obtinem un piure spumos.

Servim sosul de spanac cu jumarele de soia si piure de post.

Delicioasa mancarica...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac de post cu piure si jumarele din soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

-Licurici- 1

18.11.2015, 09:33

Gherca Daniela 1

18.11.2015, 12:39

bun, bun!

Panacris 1

18.11.2015, 19:31

Spanacul cu roșii, nu prea mi-e la suflet . Dar ar fi cazul să încerc, că aici în răgățime, spanacul cu roșii e la înălțime

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de linte