Spanac de post cu piure si jumarele din soia

de Valclaudia in Mancaruri de post, 17 Noi 2015 | 3886 vizualizari

 

O mancare de post rapida!

 

INGREDIENTE

  • cca. 500 gr spanac
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri pata de tomate
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri amidon
  • 150 gr. bucati de soia
  • 1 lingurita vegeta de legume
  • putin cimbru uscat
  • 2-3 linguri ulei
  • 800 gr. cartofi sare dupa gust
  • 1/4 pachet margarina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac de post cu piure si jumarele din soia:

Spanacul se curata si se spala sub jet de apa rece.

Se pune la fiert in apa cu sare, cca 10 minute, apoi se scurge de apa.

Apa nu o aruncam pentru ca o vom folosi la sos.

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

Calim ceapa in ulei, 2-3 minute, apoi adaugam amidonul.

Turnam apa in care am fiert spanacul, cca 250-300ml.

Amestecam sa nu se formeze cocoloase si lasam la fiert pana se leaga sosul.

Adaugam pasta de tomate, asezonam cu sare si piper si oprim focul.

Bucatelele de soia se fierb in cca 300 ml apa, adaugam 1 lingurita de vegeta.

Se scurge soia, punem intr-o craticioara 2-3 linguri de ulei, adaugam soia si o lasam la foc iute pana se rumenesc bucatelele de soia si capata aspect de rumen.

Oprim focul si presaram putin cimbru uscat.

Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana patrunde usor furculita in cartofi.

Scurgem apa intr-o cana, apoi adaugam peste cartofii fierbinti margarina, mixam si adaugam apa de pe cartofi pana obtinem un piure spumos.

Servim sosul de spanac cu jumarele de soia si piure de post.

Delicioasa mancarica...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac de post cu piure si jumarele din soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

-Licurici- 1

18.11.2015, 09:33

Gherca Daniela 1

18.11.2015, 12:39

bun, bun!

Panacris 1

18.11.2015, 19:31

Spanacul cu roșii, nu prea mi-e la suflet . Dar ar fi cazul să încerc, că aici în răgățime, spanacul cu roșii e la înălțime

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Malai cu dovleac alb