Spanakopita

de Oana in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2011 | 10745 vizualizari

 

Placinta cu spanac, ca la mama ei acasa :) Absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac proaspat
  • 200 g branza feta
  • 4 fire de ceapa verde
  • 2 linguri cu patrunjel proaspat tocat
  • 2 oua
  • nucsoara rasa
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt topit
  • jumatate pachet de foi de placinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita:

Se spala spanacul si opareste 30 de secunde in apa fiarta cu sare, se scoate in apa rece si le lasa apoi la scurs.

Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul de masline, apoi se adauga ceapa verde tocata rondele si se lasa 1 minut la inmuiat. Se adauga apoi spanacul si se mai lasa 2 minute pe foc. Se lasa la racit. Se zdrobeste branza feta (am rupt-o cu mana) si se adauga in spanac. Se bat apoi ouale si se amesteca in compozitie. Se rade deasupra jumatate dintr-o nucsoara (sau se pune jumatate de lingurita de praf de nucsoara) si se presara putin piper. Se amesteca la sfarsit patrunjelul tocat. Nu se mai adauga sare, branza este suficient de sarata.

Untul se topeste si se unge o tava dreptunghiulara (20x30 cm). Foile de placinta se taie la dimensiunea tavii. Se pune in tava cate o foaie, se unge cu unt cu o pensula, se adauga urmatoarea foaie si tot asa pana se pun 7-8 foi. Se rastoarna apoi compozitia cu spanac si feta si se acopera din nou cu foile de placinta, unse pe rand cu unt, pana se pun iar 7-8 foi. Foaia de deasupra se unge de asemenea cu unt topit.

Se taie usor placinta si apoi se introduce tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumeneste usor. Se scoate si se acopera cu un prosop pana se raceste putin. Se poate servi calda sau rece, cu un pahar cu lapte batut.

TIPS-URI

1

Foile de placinta se ung bine cu unt, ca sa fie fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute cu ciuperci si crema de branza cu spanac