Spanakopita (Placinta cu spanac)

de Criss in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2012 | 7477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet foi de placinte (Bella am folosit)
  • -1 kg spanac
  • -500 g branza feta
  • -1 legatura ceapa
  • -putin ulei de masline
  • -2 catei usturoi
  • -2 oua
  • -150 g unt/margarina topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita (Placinta cu spanac):

Spanacul curatat si spalat se opareste in apa cu sare, apoi se scurge, se lasa sa se raceasca dupa care se toaca. Eu l-am dat prin masina de tocat carne. Ceapa se curata, se taiue si se caleste in uleiul de masline. Se adauga spanacul tocat, usturoiul zdrobit. ouale batute si branza feta data pe razatoare. Pentru ca branza e suficient de sarata, nu am mai adaugat sare. Foile de placinta se ung cu unt topit (se poate folosi si margarina sau ulei) si se suprapun. Jumatate din foi se pun in tava, peste ele se pune umplutura de spanac iar deasupra celelalte foi unse. Deasupra se unge placinta cu ou batut si se coace aproximativ 25-30 minute. Eu am taiat placinta inainte de a o introduce in cuptor pentru ca astfel se pot scoate bucati mai frumoase si nu se zdrobeste foaia de deasupra dupa coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita (Placinta cu spanac)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu urdă