Sparanghel cu cartofi si sos olandez

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2015 | 6554 vizualizari

 

Prima data cand fac combinatia asta. Nu e rau.... nu e rau deloc!:))

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 10 fire de sparanghel verde sau alb
  • 6 felii se sunca
  • 1 lingura arpagic tocat
  • sare

Ptr. sos:

  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ierburi italienesti
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel cu cartofi si sos olandez:

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se fierbe si sparanghelul al dente (3-5 minute). Se scrug de apa si se lasa sa se raceasca putin.

Se incalzeste untul pana se topeste, apoi se lasa putin la racit. Galbenusurile se amesteca cu un tel pe baie de aburi pana devin usor spumoase, apoi se adauga untul in fir subtire, continuand sa amestecam. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si ierburile. Se condimenteaza cu sare si piper.

Se aseaza pe un platou cartofii si sparanghelul, se adauga sosul, iar deasupra punem feliile de sunca si presaram arpagicul, apoi servim. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu cartofi si sos olandez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

-Licurici- 1

07.06.2015, 20:07

bun

simona72 1

08.06.2015, 07:29

Imi place combinatia! Sosul ala e tare bun!!

Corinuta 1

08.06.2015, 16:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eggs Benedict