Sparanghel fript cu sos de iaurt si usturoi

de ExploraCuisine in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2011 | 7679 vizualizari

 

Unul dintre ingredientele alese de mine pentru Provocarea lunii Mai "Dulce Romanie" este Sparanghelul, o leguma minunata de sezon, pe care sa fiu sincera nu o folosesc prea des in retetele mele, de aceea mi s-a parut perfect pentru provocare, astfel urmand sa vedem mai multe modalitati de a-l prepara.

 

INGREDIENTE

  • 500 g sparanghel   
  • 250 g iaurt simplu   
  • 3 linguri ulei de masline (presat la rece)    
  • 1 catel usturoi   
  • putin patrunjel verde 
  • sare, piper             
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel fript cu sos de iaurt si usturoi:

Mai intai spalam sparanghelul. Rupem capetele lemnoase de la baza si le curatam de coaja subtire (daca sunt mai groase) Asezam sparanghelul intr-o tava, presaram peste el o lingura de ulei, sare, piper, si intoarcem sparanghelul pe toate partile sa se acopere bine. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10-15 minute, in functie de grosimea legumelor.(nu trebuie sa fie moale)

Intre timp facem sosul: punem intr-un bol iaurtul cu usturoiul zdrobit, uleiul de masline, sarea si piperul. Adaugam patrunjelul verde tocat, amestecam bine si dam deoparte.

Eu intre timp am pus si o bucata de carne in tigaia grill, sa servim langa sparaghel :) Servim sparanghelul simplu cu sos de iaurt (pentru cei ce tin dieta)

TIPS-URI

1

Puteti servi cu orice fel de carne sau simplu, dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel fript cu sos de iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

ExploraCuisine 1

12.05.2011, 17:14

Lilik, eu inca nu am vazut din cel salbatic la supermarketul de la mine din bloc, ce-i drept ca nu am cautat in alta parte

divainbucatarie 1

13.05.2011, 08:22

adry88 1

03.06.2011, 15:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu aluat de casa si branza sarata