Spectacolul toamnei--Dovleac umplut

de adnia in Vita, 14 Oct 2013 | 4511 vizualizari

 

Pentru mine, toamna a fost intotdeauna un sezon al reveriilor, al mirosului de gutui si mere, al razelor caldute de soare...cand eu deja suspin dupa zilele de vara! Si tot asa imi amintesc ce copil dificil am fost din punctul de vedere al alimentatiei, cand nu voiam sa mananc mai nimic...si cum se perindau prin fata ochilor mei fel de fel de bunatati, care mai de care mai atragatoare, dichisite si parfumate...iar eu, am descoperit dovleacul:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (pentru 2 persoane):
  • 1 dovleac mediu
  • 300 g carne de vitel tocata fin
  • 2 cepe mici
  • 1 capatana usturoi marunt
  • 2-3 linguri ulei de masline presat la rece
  • 2-3 morcovi mici
  • 1/2 telina proaspata (sau una mai mica)
  • 1 sfecla rosie mica
  • 3-4 linguri suc de rosii
  • 100 ml supa de legume
  • 1/2 lingurita pudra de ienibahar
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 praf nucsoara
  • 1/2 lingurita pudra de menta
  • 1/2 lingurita pudra de busuioc
  • sare, piper, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spectacolul toamnei--Dovleac umplut:

Se preincalzeste cuptorul

Se spala legumele, se curata si se taie cuburi, dupa care se maruntesc in robotul de bucatarie, sau se dau pe razatoarea mica

Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt, sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie

Se spala dovleacul, se sterge cu un servet, apoi se taie pe lung, in 2 jumatati egale

Se scobeste cu grija, cu ajutorul unei linguri, se scot samburii si, daca alveola rezultata este prea mica, se largeste cu ajutorul aceleiasi linguri (atentie: nu se scobeste de tot, trebuie sa lasam coaja si margini de cca 2 cm de la coaja, astfel incat sa putem folosi dovleacul pe post de castron)

Se sareaza putin dovleacul si se stropeste cu putin ulei de masline presat la rece

Se aseaza jumatatile de dovleac intr-o tava simpla, cu cavitatile in sus si se introduc in cuptor 10 minute

Intre timp, se prepara umplutura: ceapa si suturoiul se calesc usor intr-o craticioara cu 1 lingura ulei de masline presat la rece.

Se adauga carnea si radacinoasele, se calesc toate impreuna cca 2 minute, se adauga supa si se lasa la fiert inca 15 minute

Se scoate dovleacul din cuptor si se acopera cu hartie de copt, dupa care se introduce din nou in cuptor pentru inca 20-25 minute, pana se inmoaie (rolul hartiei este acela de a preveni innegrirea dovleacului)

Dupa ce dovleacul s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa la racorit.

Intre timp,se verifica compozitia de carne, se adauga restul ingredientelor si se potriveste de sare si piper

Se umplu cavitatile dovleacului cu compozitia de mai sus si se mai da la cuptor inca 5 minute, sa se usuce putin deasupra.

Se scoate din cuptor, se transfera dovleacul pe un platou si se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat

Se serveste cald, ca atare, sau cu un sos de iaurt ori de rosii 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spectacolul toamnei--Dovleac umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovleac copt umplut cu quinoa si fructe uscate, la slow cooker Crock Pot