Sprot in sos tomat

de vero_closca in Peste, 29 Mai 2010 | 13779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 conserva de 400g rosii in bulion
  • o lamaie
  • ulei de masline
  • o lingurita vegeta
  • 50 g masline fara samburi
  • 30 bucati sprot dezosat(sau fileuri de anchoa)
  • piper
  • ghimbir
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sprot in sos tomat:

Fileurile de sprot se pun la marinat in sucul de la jumate de lamaie si jumatate de lingurita de ghimbir. Se pun in frigider.

Separat se caleste ceapa tocata nu foarte marunt in putin ulei de masline la foc mic pana se inmoaie putin. Se adauga conserva de rosii si lingurita de vegeta. Se da intr-un clocot si se fierbe 5 min dupa care se adauga maslinele,sprotul impreuna cu jumatate din sucul in care a stat la marinat.

Se amesteca usor, usor si se mai lasa 10 min la foc foarte mic sa nu se sfarame pestele. Se serveste cu cartofi noi copti in coaja si patrunjel verde. se poate pastra in frigider mai mult timp si consuma ca o conserva!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sprot in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sprot la tigaie