Stir-fry de pui cu sos de stridii

de Sidy in Pui, 2 Mai 2013 | 3845 vizualizari

 

Stir-fry reprezintă o tehnică de gătit specifică bucătăriei chinezești și seamănă cu tehnica pe care noi o numim „sotat” sau „călit”. Legumele și carnea gătite astfel își păstrează aroma, iar mâncarea va fi foarte fragedă. Pentru a realiza acest tip de mâncare, avem nevoie de o tigaie adâncă de tip wok. De ce este atât de special acest tip de tigaie? Pentru că pe fundul tigăii temperatura este mai mare, iar pe laturi este mai scăzută, astfel putem muta alimentele de la o temperatură la alta.

 

INGREDIENTE

  • 300 g muschiulet de pui
  • 400 g legume congelate Hortex (mazăre verde, orez, ciuperci, rosii ardei, ceapa, porumb)
  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 linguri ulei de susan
  • 2-3 singuri sos de stridii Blue Dragon
  • 2 linguri sos de soia
  • piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stir-fry de pui cu sos de stridii:

Se spală carnea, se taie în bucăţi potrivite si se pune în wokul încins în care am pus uleiul de susan. Adaugam si ceapa verde taiata marunt si ardeiul lute fasii.

Sotam vreo 5 minute  puiul, până când se rumeneşte uşor pe toate părtţile.Adaugam legumele congelate si le sotam până când se topeşte gheaţa şi se evaporă aproape tot lichidul.

Condimentăm cu puţin piper , sos de stridii şi sos de soia (care ţine loc şi de sare), amestecăm bine încă un minut pe flacără iute şi apoi dăm deoparte şi lăsăm totul acoperit cam un minut – două, să aibă timp să se transfere aromele.

Cine doreste, la servire , mai poate adauga putin sos de stridii.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Când timpul este prea scurt până la prânz, salvarea vine de la pieptul de pui în stil asiatic ,acest stir-fry clasic care se gateste foarte repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stir-fry de pui cu sos de stridii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stir-fry cu pui, muguri de fasole şi legume