Stock din oase de porc

de Satisfyyourcravings in Supe/Ciorbe, 21 Dec 2018 | 3836 vizualizari

 

Baza perfecta pentru supe, sosuri, tocanite etc. 

 

INGREDIENTE

  • cateva oase de porc (eu am folosit resturile de la un rasol), impreuna cu resturile de carne sau putina carne macra
  • 2 cepe albe
  • 3 morcovi mari
  • 2 tije de telina
  • 5 catei de usturoi
  • cateva boabe de piper
  • cateva seminte de fenicul
  • 2-3 foi de dafin
  • cateva crengute de cimbru
  • cateva crengute de patrunjel
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stock din oase de porc:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se aseaza oasele si carnea pe o tava si se coc 40 de minute pana devin aurii si caramelizate. 

Oasele se transfera intr-o oala mare, cu pereti inalti. Se scurge excesul de grasime din tava, apoi se incalzeste tava la foc mic si se adauga putin apa pentru a dizolva rezidurile. Se adauga peste oasele din oala impreuna cu ceapa taiata in sferturi, usturoiul zdrobit usor si restul ingredientelor. Se adauga 5 litri de apa si se aduce la punctul de fierbere. 

Se reduce focul la mediu spre mic, se acopera partial cu un capac si se lasa sa fiarba 5 ore. 

Se trece printr-o sita. Oasele si legumele se arunca. Se lasa putin la racit, apoi se transfera in frigider unde va ramane peste noapte. 

A doua zi se indeparteaza grasimea de la suprafata.  

TIPS-URI

1

Din cantitatile recomandate, rezulta aprox 3 litri de stock

Daca ti-a placut reteta noastra "Stock din oase de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Panacris 1

23.12.2018, 18:58

Uneori îl mai pun în pungi de gheață și la comgeltaor, pentru situații de urgență

Rocsi 1

28.12.2018, 19:38

dantes 1

29.12.2018, 10:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt si costita afumata