Strudel cu capsune si mar caramelizat

de Anastasia in Dulciuri, 11 Feb 2010 | 6049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un foietaj din comert (800gr)
  • un borcan capsuna compot (400gr)
  • 2 mere mari
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 20 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu capsune si mar caramelizat:

Caramelizati merele cu zaharul amestecat cu scortisoara .

Derulati aluatul si lasati-l pe folia in care a fost preambalat, aluatul nu se schimba pe alta suprafata de lucru . Taiati o fasie din latimea aluatului pentru a o pune mai tarziu pe primul strat de fructe. Impartiti aluatul in 3 parti egale. Taiati partile laterale pe fisii oblice si aranjati pe mijloc merele . Puneti deasupra foaia de aluat intinsa subtire cu facaletul / aranjati capsunile.

Impletiti fisiile oblic / luati strudelul impreuna cu folia pe care a-ti lucrat si incet, incet il deplasati pe centrul unei tavi unsa cu unt si scoateti folia .

Dati strudelul la cuptor pentru aproximativ 45~50 minute. Focul sa nu fie mare ca sa reuseasca sa se coaca bine si foaia de aluat pusa peste mar la 170~180 de grade Celsius . Presarati deasupra cu pudra de zahar amestecata cu scortisoara.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu capsune si mar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]