Strudel cu cartofi si ghebe

de Lau in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2017 | 3546 vizualizari

 

M-am ispirat de la Ksenya

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj
  • 6 cartofi
  • 300 g ghebe fierte
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu cartofi si ghebe:

Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare pana ce intra furculita in ei. Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cubulete (ca la supa).

Ghebele le curatam, le spalam bine dupa care le fierbem in apa cu sare.

Intr-o tigaie, calim ceapa tocata marunt, adaugam ciupercile, sare, piper si lasam sa se caleasca putin impreuna.

Dupa care adaugam ghebele peste cartofi, ceapa verde tocata, condimente dupa gust si lasam cca 2-3 min pe foc, lasam sa se raceasca  bine.

Intindem aluatul care s-a dezghetat la temperatura camerei, taiem aluatul in 8 patrate, adaugam cca. 2 linguri de umplutura si impaturim.

Asezam in tava le ungem cu oul batut cu laptele.

Dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.

Mie mi-a ramas umplutura si am facut si o paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu cartofi si ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tarta cu caise - Reteta delicioasa fara zahar

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz - Super rapida si delicioasa

pe 12.05 la 20:32

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Empanadillas de atun