Ştrudel cu gem de caise/ vişine

de botcrina in Dulciuri, 28 Iul 2015 | 4912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • smântână cât cuprinde
  • 100 g untură amestecată cu 100 g făină
  • 250 g gem de caise
  • 100 g gem de vişine
  • 2 linguri zahăr pudră
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştrudel cu gem de caise/ vişine:

Într-un bol  punem făina, facem o adâncitură la mijloc în care punem trei gălbenuşuri, sarea şi amestecăm bine. Încorporăm smântână şi frământăm până obţinem un aluat potrivit. Dacă este nevoie mai adăugăm făină.

Topim untura apoi o amestecăm cu 100 g făină.

Împărţim aluatul în trei părţă egale. Întindem câte o foaie din fiecare pe care le ungem cu untura amestecată cu făină.

Rulăm foile sub formă de cochilie de melc şi le dăm la frigider aproximativ o oră.

Scoatem aluatul din frigider şi îl întindem, punem în partea de jos gem de caise sau de vişine, apoi rulăm foaia.

Aranjăm ştrudelul în tavă, îl ungem cu gălbenuşul rămas şi îl tăiem fictiv.

Încălzim cuptorul la 180 de grade şi introducem tava în cuptor aproximativ 35 de minute.

Scoatem ştrudelul din cuptor când este rumenit frumos. Lăsăm să se răcească.

La final pudrăm cu zahăr.

Poftă bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

eu am făcut 2 foi cu gem de caise şi una cu gem de vişine;

2

puteţi folosi fiecare gemul pe care îl preferaţi, sau fructe;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ştrudel cu gem de caise/ vişine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]