Un aluat de foietaj foarte bun ...
Pentru foi:
Din apa,sare,otet si 7 linguri de faina se face un aluat.Adaugati treptat faina iar daca vi se pare ca e suficient de elastic dupa ce ati pus 5 linguri,nu mai puneti restul de faina.Aluatul nu trebuie sa fie tare.
Amesteca margarina cu cele 5 linguri de faina.
Se intinde primul aluat pe masa tapetata cu faina.Peste el se intinde aluatul cu margarina,se impatura apoi se intinde iar pe blatul de lucru. Se taie in 2,astfel vom avea 2 randuri cu strudel.Peste acest aluat se pune umplutura eu am folosit mere si ulterior am repetat cu visine din compot.
Se pun in tava cele 2 randuri.Se taie cu un cutit trecut prin ulei fierbinte,in bucatile dorite.Dupa ce le am taiat,picuram pe fiecare capat(taietura) uleiul ramas(fierbinte)Coacem la 150 de grade cca 35min(pana sunt rumenit)
Fierbinti le pudram cu zahar pudra.Sunt delicioase alaturi de o inghetata de vanilie.
1
daca aluatul e prea tare foile vor iesi tari,nu fragede.