Strudel cu mere

de Moni_alex in Dulciuri, 2 Oct 2015 | 3982 vizualizari

 

Un strudel crocant la exterior si pufos la interior.

 

INGREDIENTE

  • 1, 5 kg mere
  • 5-6 linguri zahar
  • scortisoara
  • 1 kg faina plus 5-6 linguri de faina
  • 400 ml ulei
  • 40 g drojdie proaspata
  • o lingurita zahar
  • un praf de sare
  • o lingura otet
  • o cana si jumatate apa calduta
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Merele se curata, se dau pe razatoarea mare sau la robot si se calesc cu zaharul pana se inmoaie si se evapora zeama.

Drojdia se pune cu lingurita de zahar si putina apa calduta si se lasa la crescut in jur de 15 minute. Apoi se adauga apa calduta, 200 ml de ulei, un praf de sare, o lingura de otet, un kg de faina si se amesteca bine.

Se framanta usor si iese un aluat elastic si nelipicios.

Dupa ce s-a omogenizat, se mai framanta 5 minute si se imparte in 4 parti egale.

Din 200 ml ulei si 5-6 linguri faina se face o pasta care se amesteca bine pana rezulta o crema ca o smantana groasa (daca mai trebuie se mai adauga faina).

Se ia o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul sub forma de dreptunghi.

Peste aluat se pun cateva linguri din pasta cu ulei pe toata foaia.

Se ruleaza aluatul si se aseaza pe un platou.La fel se procedeaza si cu celelalte 3 parti.

Tava cu cele 4 rulouri se da la frigider pentru o ora si 30 de minute.

Dupa ce s-au lasat la frigider, se ia cate un rulou si se intinde sub forma de dreptunghi incet pentru a nu scoate pasta de ulei din interior.

Trebuie sa iasa o foaie nu foarte subtire care se taie in jumatate pe lungime si in 4 pe latime, rezultand in final 8 bucati.

Se pune umplutura de mere pe marginea exterioara si se ruleaza spre interior.

Se aseaza in tava aragazului tapetata cu hartie de copt, cu lipitura in jos pentru a nu se desprinde.Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc la foc potrivit aproximativ 30-40 de minute, spre final se mareste putin temperatura sau se da drumul la grill pentru a prinde culoare frumoasa deasupra.

Se lasa sa se raceasca putin, apoi se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar.

Spor la strudele!

 

 

TIPS-URI

1

Pe foaie am presarat putin pesmet inainte de a pune umplutura cu mere

2

Daca le tineti mai multe zile trebuie acoperite pentru a nu se intari

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post