Sufleu cu conopida si piure de cartofi

de Oana in Mancaruri de legume, 23 Oct 2010 | 9221 vizualizari

 

Din revista "Secretele bucatariei"

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi albi
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare
  • 6 buchetele de conopida
  • 50 g unt
  • cateva felii de sunca sau bacon
  • Sos:
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 oua
  • sare
  • un praf de nucsoara
  • o legatura mica cu marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu conopida si piure de cartofi:

Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert. Din ei se prepara un piure, cu lapte si unt si sare dupa gust.

Conopida se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare aproximativ 5 minute. Se scurge de apa si apoi se adauga untul. Se tine pe foc si se amesteca pe ambele parti inca 5 minute. Se adauga piper.

Intr-un vas uns cu unt se aseaza piureul, apoi buchetelele de conopida. Se adauga sosul si apoi feliile de sunca sau bacon. Se coace la foc mic pana se incheaga bine si se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu conopida si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane