Sufleu de cartofi si conopida

de Oana in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2012 | 14420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • 1 conopida medie
  • 200 g branza telemea
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 g smantana
  • o legatura de marar
  • 50 g unt
  • 100 g bacon feliat
  • 100 g mozzarella rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi si conopida:

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele mai groase, apoi se fierb in apa cu sare 10 minute, pana se inmoaie putin. Conopida se curata, se desface in buchetele si se spala, apoi se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie si ea putin. Se scurg apoi legumele de apa.

Branza telemea se rade pe razatoarea cu ochiuri mici, se amesteca cu smantana, ouale si laptele. Se presara mararul tocat fin. Nu este nevoie sa adaugati sare daca branza este sarata.

Se unge un vas termorezistent cu unt, se aseaza rondelele de cartofi, baconul taiat subtire si un sfert din compozitia cu branza. Deasupra se pun buchetelele de conopida si restul de compozitie de branza. Se presara mozzarella si se pune tava in cuptor, la foc mediu, pana se incheaga bine si se rumeneste usor deasupra.

Noi am mancat sufleul cu o fripturica de curcan, facuta la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cas afumat