Sufleu de ficat cu ciuperci

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2014 | 6839 vizualizari

 

Dupa cum v-am obisnuit eu pregatesc in general, mese usoare si care se pregatesc rapid...

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata ficat (de gaina de casa am avut eu)
  • 4 ciuperci champinion brune(marime medie)
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ou
  • 1 ciupitura de ierburi de Provence
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri smantana pt frisca
  • 2-3 linguri cascaval pt gratin
  • pt servit: 1 lingurita smantana grasa
  • pt decor: frunzulite de marar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ficat cu ciuperci:

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Dupa calire, se adauga usturoiul taiat marunt si ciupercile taiate cuburi. Se lasa la foc iute 3-4 minute sa se calesca si ciupercile. Se adauga ficatul de gaina taiat in cuburi, se condimenteaza cu sare si piper si se mai continua calirea 1-2 minute. Se adauga smantana lichida si cateva firicele de ierburi de provence(atat cat luati intre doua degete).

Amestecam ingredientele, le lasam 2-3 minute sa se racoreasca si punem tot continutul intru-un vas micut termorezistent uns cu unt.

Oul il baterm bine cu un praf de sare, il punem in vas peste restul de ingrediente, iar deasupra cascaval ras fin pt gratin. Dam vasul la cuptorul incins la 170 grade pt 5-7 minute. La mine a stat 10 minute si s-a rumenit putin mai tare cascavalul. Am pus capacul peste vas, gratinul s-a inmuiat si am rasturnat continutul pe o farfurie. am servit cu o lingurita de smantana grasa si am decorat cu firicele de marar.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ficat cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (20)

deyutzky 1

22.01.2014, 15:41

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 16:36

arata minunat

xana 1

27.01.2014, 18:57

Minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]