Sufleu de orez, lapte și mere

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 18 Ian 2013 | 3831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cană orez;
  • 4 căni lapte 3% grăsime;
  • 2-3 mere;
  • 6-7 lg zahăr;
  • 75 g unt;
  • coaja de la o portocală;
  • 1 fiolă esență de vanilie;
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker,
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de orez, lapte și mere:

Se spală orezul în câteva ape după care se fierbe în lapte, cu un praf de sare și un plic zahăr vanilat.     

După ce s-a fiert orezul, se pune într-un bol încăpător și se lasă la răcit. 

Se separă ouăle:

- albușurile se bat spumă cu un praf de sare;

- gălbenușurile se amestecă împreună cu zahărul, untul și coaja de portocală - se bat până se obține o cremă omogenă.

Merele se spală, se curăță de coajă și se dau la răzătoare. 

În bolul cu orez se adaugă amestecul de galbenușuri, esența de vanilie, apoi se înglobează albușurile, amestecându-se ușor de jos în sus.  

Se ia o tavă, se unge cu unt, se pune jumătate din compoziția cu orez, se adaugă merele rase apoi cealaltă jumătate de compoziție. 

Tava se dă la cuptor pentru circa 35-40 minute, la temperatură medie.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de orez, lapte și mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca poloneza cu glazura de ciocolata