Sufleu de pui

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2011 | 12036 vizualizari

 

Inspirata dintr-o revista, a iesit un sufleu grozav pe care sigur il voi mai face.....

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui "generos" 
  • sare, piper
  • menta uscata maruntita
  • 200g unt
  • 150g cascaval
  • 3 oua
  • 6-7 cartofi potriviti
  • 2 catei de usturoi
  • frunze de patrunjel
  • unt si pesmet pt tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de pui:

Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.

Intre timp, pieptul de pui il dezosam (daca e cu os) si-l taiem pe lungime in 6 felii. Se condimenteaza cu sare, piper si menta si se pune la prajit intr-o tigaie cu 2 linguri de unt bine incins la foc iute. Se rumeneste frumos pe ambele parti dupa care se aseaza pe prosop de hartie pt a lua surplusul de unt.

Cartofii fierti se strecoara si se zdrobesc ca pt. pireu. Se pune restul de unt si se amesteca. Se adauga cascavalul ras si amestecat cu galbenusurile. Se omogenizeaza. Se curata usturoiul si se taie feliute si patrunjelul tocat marunt. Se adauga peste cartofi si se amesteca bine. Albusurile batute spuma cu un praf de sare se amesteca usor cu cealalta compozitie de jos in sus. 

Vasul de yena se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se adauga 2/3 din compozitie, se pun feliile de carne dupa care se pune si restul de cartofi.

Se da la cuptorul bine incins la foc potrivit pt aproximativ 35-40 minute, pana se rumeneste frumos.

Se serveste cald. Pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mirela0911 1

27.05.2011, 11:59

Medi multumesc

mirela0911 1

27.05.2011, 12:00

Neatza Gabytza Am pus ochii si pe sufleul tau

babi5 1

21.02.2013, 14:35

U sufleu foarte foarte bun sa traiasca bucatarasul si la cit mai multe retete..

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Poftiţi la plăcinteeeeeeeeeeeee!!!!! Cu urdă sau caş cu verdeţuri