O supa potrivita pentru o seara linistita in familie.
Mod de lucru
Se caleste ceapa in doua linguri de ulei. Legumele taiate bucati mici se pun la fiert intr-un vas cu 1.5 l apa rece. Se adauga sarea si secretul gustului. Se rastoarna ceapa peste legume si se fierbe la foc mic 40-45 de minute. Se mixeaza direct in vasul in care au fiert, se adauga 50 ml smantana si se mixeaza in continuare. Se serveste fierbinte cu smantana si crutoane de paine, crutoane de ardei rosu, pudrata cu putina boia dulce. Felia de paine se prajeste pe ambele parti si se taie bucati mici pentru crutoane. Eu am crutoane gata preparate din painea ramasa pe care am taiat-o cubulete si le-am pus la cuptor sa se rumeneasca. Le pastrez intr-o cutie metalica cu capac si le folososesc da cate ori am nevoie.
Aceasta supa este potrivita si ca mancare de post fara adaos de smantana.