Supă cremă de broccoli

de Pur_si_simplu_papa_bun in Supe, 10 Mai 2011 | 5375 vizualizari

 

Revigoraţi-vă cu o supă cremă de broccoli! Reţeta, pe care am găsit-o în revista Good Food, am adaptat-o puţin la ce aveam prin casă.

 

INGREDIENTE

  • • 1 cub mic de unt
  • • 2 linguri ulei de măsline
  • • un sfert de ţelină
  • • 1 ceapă tocată
  • • 3 ceşti de apă sau supă de legume
  • • 8 bucheţele de broccoli
  • • 1 linguriţă de făină
  • • piper negru, nucşoară, chimen măcinat
  • • 1 lingură de smântână
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de broccoli:

Se topeşte untul împreună cu o lingură de ulei de măsline. Ceapa şi ţelina se călesc puţin, până devin moi, apoi se adaugă broccoli, apa (supa) şi se lasă la foc mic până fierb legumele.

Acestea se mixează bine cu blenderul şi se adaugă din zeama în care au fiert până supa are consistenţa unei smântâni groase.
Separat, într-o oală mică se căleşte linguriţa de făină în ulei de măsline, se adaugă smântâna şi o ceaşcă de zeamă în care au fiert legumele, apoi se adaugă puţin câte puţin în supa cremă până se ajunge la consistenţa dorită (mie îmi place mai lichidă).

Se asezonează cu sare, piper, puţină nucşoară şi chimen măcinat (după gust). Se serveşte cu crutoane tăiate din pâine prăjită unsă cu unt amestecat cu usturoi şi pătrunjel.

Să aveţi poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]