Curatam si spalam ceapa si cartofii. Ceapa o taiem in 4, iar cartofii cuburi.
Le punem intr-o oala, adaugam apa cat cuprinde, putina sare si punem la fiert.
Intre timp spalam si curatam ardeiul capia, apoi il coacem. Eu l-am copt in 2 timpi si 3 miscari:)) cu ajutorul aparatului Breville Panini Maker. Daca nu aveti un astfel de aparat, il puteti coace pe un gratar. Dupa ce s-a copt il punem intr-un vas, il presaram cu sare si il acoperim cu un capac pentru aprox. 15 minute(de la aburi se va curata mai usor).
Dupa ce cartofii si ceapa au fiert, dam oala deoparte, scoatem legumele din supa si le lasam cateva minute la racit. Supa in care au fiert o pastram. Punem intr-un blender cartofii, ceapa, ardeiul copt si curatat si usturoiul curatat. Adaugam o cana de supa(cea in care au fiert legumele) si mixam pana cand obtinem o pasta.
Se pune pasta de legume intr-o oala, iar peste aceasta se adauga supa putin cate putin, pana cand se ajunge la consistenta dorita. Se da la foc mic pentru inca 4-5 minute, apoi se adauga sare si piper dupa gust.
Pofta buna!