Supa crema de conopida

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 23 Ian 2020 | 2154 vizualizari

 

O supa gustoasa de sezon cu conopida.
 

 

INGREDIENTE

  • 900 gr de conopida
  • 45 gr de unt
  • 1/2 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1,51 l de apa fiarta +1 cub Knorr de pasare
  • 2 linguri bune de smantana
  • 3 portii de branza topita
  • 75 gr de sunca afumata
  • 1 lingura
  • patrunjel
  • sare , piper
  • cimbru, dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida:

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Conopida se curată și se desface in buchetele potrivite. 

Punem la calit in unt ceapa si usturoiul.

Adaugam conopida si varsam apa fiarta in care am dizolvat cubul de pui.

Puneti cimbru si dafin, sarati un pic.

Acoperim si fierbem la foc potrivit timp de 40 de minute.

Intre timp prajim sunca taiata bucatele intr-o tigaie cu o lingura de ulei.

Strecurati conopida, indepartati cimbrul si dafinul.

Mixati legumele cu branza topita (puteti pastra un pic de conopida pentru decorul final).

Puneti la-ncalzit legumele mixate , adaugati smantana si zeama strecurata treptat pana obtineti consistenta dorita.

Verificati de sare.

Crema este gata, serviti-o fierbine si decorati cu sunca si conopida pastrata.

Presarati piper si verdeata tocata sau uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de salata verde