Este sezonul conopidei, se gaseste la piata din abundenta si este foarte ieftina. Astazi am preparat o supa crema de conopida si praz, la care am adaugat un morcov si-un cartof. A iesit o bunatate, mai ales ca am servit-o cu crutoane stropite cu mujdei de ustuoroi.
1. Conopida se spala, se rup buchetelele, prazul se curata si se taie in bucati. De asemenea, morcovul si cartoful se curata si se taie in bucati mai mari.
2. Se toarna apa peste legume pana ce acestea sunt acoperite. Punem sare si le fierbem aproximativ 20 minute pana ce acestea sunt bine patrunse.
3. Le punem in blender si le acoperim cu zeama in care au fiert .Mixam bine, eventual in transe daca exista o cantitate mare de legume. Gustam si mai adaugam daca este cazul sare si piper.
4. Se serveste cu o lingura de smantana, crutoane si patrunjel tocat.
Pentru un plus de gust, inainte de a opri cuptorul cu 5 minute am stropit crutoanele cu mujdei de usturoi .
1
In cazul in care o doriti mai lichida, mai adaugati cateva linguri din zeama in care au fiert.