Supă cremă de dovleac

de Panacris in Supe, 3 Noi 2013 | 4091 vizualizari

 

Ei dacă tot a sosit toamna drăguța de ea, am început să experimentez rețete în care ingredientul principal este dovleacul;) Nu prea am agreat dovleacul, am crescut cu ideea că doar porcii îl adoră :D Dar se pare că nu au gusturi rele :))

 

INGREDIENTE

  • dovleac 1 bucată de cca. 1000 g,
  • amestec de legume ( morcovi, mazăre, fasole verde, ardei kapia roșu, ardei gras galben, sparanghel, muguri de fasole, muguri de bambus) cca. 300 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • unt cu aromă de usturoi cca. 30 g,
  • brânză de burduf cca. 50 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de dovleac:

Dovleacul se spală, apoi se taie în două, se curăță de semințe și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu.  După ce s-a copt, se scoate miezul, se la fiert împreună cu amestecul de legume, untul cu aromă de usturoi, se asezonează de sare și piper, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Se pasează amestecul, sau se mărunțește la blender, apoi se adaugă brânza de burduf și se amestecă până ce se înglobează toată brânzica. Se servește fierbinte ca atare sau cu pâine prăjită;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de praz cu parmezan