Supa crema de dovleac cu legume

de RuxyRux in Supe, 11 Noi 2010 | 10388 vizualizari

 

O supa ce nu mai are nevoie de nici o introducere deoarece prezentarea se face singura...iti lasa gura apa...si a atat de buna!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 3 felii de la un dovleac potrivit
  • legume:
  • 1 telina,
  • un morcov,
  • un pastarnac,
  • o radacina de patrunjel
  • un dovlecel,
  • un ardei gras,
  • o ceapa, 
  • 3 cartofi maricei
  • 3 linguri ulei
  • boia dulce
  • sare si piper dupa gust
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 50 gr. unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu legume:

Se pune putina apa in oala de supa, apoi uleiul si legumele si dovleacul curatat si taiat bucatele, se soteaza 5 minute apoi se adauga apa sa acopere si se lasa totul la fiert.

Intr-o tigaie se pune untul, si apoi usturoiul se lasa 5 minute la foc mic si se da deoparte. Cand legumele sunt fierte, se baga la blender cu tot cu zeama in care au fiert, apoi se adauga untul cu usturoi. Se potriveste de gust, de sare si piper( un praf), o lingurita de boia dulce si se presara patrunjel deasupra.

Ca modalitate de servire ne putem folosi de partea de jos a dovleacului pe post de farfurie. Se presara patrunjel si putina boia dulce si pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

MIUTA 1

11.11.2010, 14:20

Nu am mancat niciodata supa cu dovleac,dar cred ca e super,ma tenteaza sa incerc......

mena29 1

11.11.2010, 22:12

Ce frumos

Ligia Bxl 1

08.02.2011, 18:34

chiar ca bunaaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]