Pentru ca avem un concurs tare fain, iar premiul este un Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, m-am gandit sa va aduc o reteta tare frumoasa si draga mie de supa crema. Supa este extrem de gustoasa si parfumata, o adevarata delicatesa. Hribii sunt vedeta!!!
Fiind foarte cald afara am ales sa fac supa la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Ceapa si usturoiul se taie marunt. Se conecteaza aparatul Crock-pot Express la sursa de curent, functia Brown/Sote si se apasa butonul start. Se adauga uleiul si se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa si usturoiul si se caleste pentru 1-2 minute. Se adauga baconul si se lasa pana se rumeneste. Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi, ciupercile curatate si taiate in felii sau cum aveti chef.Se pune capacul, se seteaza aparatul pe fuctia Soupe, timpul de 30 minute si avem grija ca valva de presiune sa fie inchisa. Dupa expirarea timpului, se apasa putonul start/stop,se elibereaza supapa cu o manusa de bucatarie.
Se transfera tot continutul intr-o oala in care urmeaza sa facem si sa pastram supa. ATENTIE!!! In vasul aparatului Crock-Pot Express nu se foloseste un blender vertical. Exista riscul ca vasul sa se zgarie.
Se blenduieste supa cu un mixer vertical pana devine cremoasa. Consistenta o facem dupa gustul nostru, adica mai groasa sau mai subtire. Se asezoneaza dupa gust cu sare, piper proaspat rasnit si cimbru. Se adauga smantana si se mixeaza pentru ultima oara. Se pune oala pe foc si se lasa sa dea in clocot.
Se serveste supa dupa preferinte, cu crutoane, bacon prajit, felii de hribi prajiti in unt.
Sa va fie de folos!!! Cu drag!
1
pentru supa se aleg ciupercile mai putin frumoase. Important este sa fie curatate bine si sa nu fie cu viermi.