Supa crema de legume cu fasole verde

de cristeena20 in Supe, 19 Oct 2014 | 3989 vizualizari

 

Este supa mea preferata cu fasole verde, pe care am invat-o in Poerugalia, facand parte din retetele traditionale tipice de aici.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole verde lata
  • 1 ceapa mica
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 dovlecel curgette
  • 2 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 rosie medie
  • 1 cub de margarina
  • 1 carnat afumat pentru gatit (tip cabanos sau trandafir)
  • sare, piper, 1 cub knorr
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume cu fasole verde:

- In oala pentru supa punem margarina cu ceapa tocata la calit si lasma pana se inmoaie putin. adaugam usturoiul tocat si el si apoi legumele: morcovii curatati si taiati rondele mai mari; ardeiul taiat cuburi, dovlecelul curatat si taiat bucati mari,cateva pastai de fasole taiate bucati, cartofii si rosia taiata in 4. Lasam sa se inabusa putin legumele in margarina la foc mediu si adaugam cubul concentrat knorr de pui. Turnam apa fierbinte, cat sa acopere de 2 degete legumele. Adaugam putina sare si lasma sa fiarba bine. Bagam in oala si bucata de carnat spalata bine, intreaga.

- Pregatim fasolea. O spalam cu apa calda si o taiem fasii marunte.

- Cand legumele s-au fiert , scoatem carnatul si mixam cu robotul vertical supa, pana devine cremoasa. Nu trebuie sa fie foarte groasa , deci la nevoie mai adaugam apa fierbinte. Adaugam fasolea si carnatul taiat felii sau cuburi si lasaa sa fiarba la foc mediu, pana se inmoaie fasolea. La final presaram cu putin piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cu tagliolini