Este o greseala din partea mea acest preparat:)), dupa cum am mai zis nu gatesc supe creme, dar nu pot sa spun ca-mi displac, insa noi la capitolul asta suntem de moda veche. Mancam fel si fel de ciorbe acrite cu bors sau zeama de varza si supe....Cand am vrut sa fac ciorba de salata, am taiat legumele la robot, nu asta a fost o problema, dar am tot taiat legume si m-am trezit ca erau prea multe, iar unele dintre ele s-au taiat prea marunt...asa ca am zis sa inaugurez si eu o supa crema daca tot nu mi-au placut cum au iesit taiate legumele...
In oala de ciorba am pus 2 linguri ulei de masline la incins. Legumele spalate si curatate de coaja, le-am taiat rapid la robotul de bucatarie in felii. Mai putin leurda si salata. Am calit legumele in uleiul incins, am turnat un ibric de apa si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat. Cu robotul vertical le-am pasirat bine, am pus oala inapoi pe foc, am mai adaugat 2 ibrice de apa, salata si leurda taiata in fasii. Am condimentat cu sare dupa gust si am mai lasat sa fiarba pana frunzele de salata si leurda au fost suficient de moi.
Am tras oala de pe foc, am lasat sa se linisteasca putin supa si intre timp am amestecat galbenusurile cu smantana si iaurtul. Am pus vreo 2-3 polonice de supa fierbinte peste amestecul de galbenusuri si am turnat toata compozitia in supa in timp ce amestecam energic.
Pulpa de porc am taiat-o in bucatele si am prajit-o in putin ulei de masline, pana a devenit crocanta.
Servim supa crema cu bucatele de pulpa prajita, turnam in farfurie si cativa stropi de ulei in care am prajit pulpa si separat sau in farfurie crutoane sau paine prajita.
Pofta buna!!!
1
suplimentar puteti sa adaugati in farfurie smantana, mujdei de usturoi, zeama de lamaie