Prima reteta incercata de mine din retetarul de la cursul de bucatar a fost aceasta,noutatea a constat ca am respectat toata reteta,va si dau ingredientele pentru 10 portii,exact cum am gasit-o in cartea instructoarei. Cateva observatii: nu a predominat nici un gust,toate ingredientele s-au imbinat perfect,de aceea trag si concluzia ca nu sunt puse la intamplare cantitatile si imi sustin si mai tare conceptia ca bucataria este un laborator si arta de a gati, o stiinta. Daca vreti retete facute cu dragoste sau pentru gospodine,nu le veti gasi la mine,experimentele insa sunt din belsug.
Toate retetele ptr restaurante sunt facute ptr 10 portii.
Am respectat cantitatile si am cantarit toate ingredientele,mai putin sarea. Cu aceasta ocazie,pot sa va arat cum se scriu si retetele pentru bucatari. Observati diferenta?
Morcovii si ceapa se curata si se taie in cuburi. Painea se taie in cuburi ,care se rumenesc la cuptor cu 25 gr de unt.
Supa de oase se fierbe cu ceapa si morcovii. Se paseaza,iar crema obtinuta se mai fierbe 10 minute. Pregatim o compozitie din lapte,faina,galbenusuri si sare. Se adauga la supa,se mai fierbe 10 minute. Se ia de pe foc si se adauga restul de unt,ca sa nu se formeze o crusta.
Se serveste fierbinte cu crutoane.