Supa crema de morcov

de Mitinita in Supe, 4 Iun 2012 | 4254 vizualizari

 

Prima reteta incercata de mine din retetarul de la cursul de bucatar a fost aceasta,noutatea a constat ca am respectat toata reteta,va si dau ingredientele pentru 10 portii,exact cum am gasit-o in cartea instructoarei. Cateva observatii: nu a predominat nici un gust,toate ingredientele s-au imbinat perfect,de aceea trag si concluzia ca nu sunt puse la intamplare cantitatile si imi sustin si mai tare conceptia ca bucataria este un laborator si arta de a gati, o stiinta. Daca vreti retete facute cu dragoste sau pentru gospodine,nu le veti gasi la mine,experimentele insa sunt din belsug.
Toate retetele ptr restaurante sunt facute ptr 10 portii.
Am respectat cantitatile si am cantarit toate ingredientele,mai putin sarea. Cu aceasta ocazie,pot sa va arat cum se scriu si retetele pentru bucatari. Observati diferenta?

 

INGREDIENTE

  • morcovi 0,800 kg
  • ceapa 0,200 kg
  • unt 0,075 kg
  • lapte 0,200 l
  • 2 galbenusuri
  • paine alba 0,150 kg
  • faina 0,050 kg
  • supa de oase 1,500 l
  • sare 0,020 kg
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de morcov:

Morcovii si ceapa se curata si se taie in cuburi. Painea se taie in cuburi ,care se rumenesc la cuptor cu 25 gr de unt.

Supa de oase se fierbe cu ceapa si morcovii. Se paseaza,iar crema obtinuta se mai fierbe 10 minute. Pregatim o compozitie din lapte,faina,galbenusuri si sare. Se adauga la supa,se mai fierbe 10 minute. Se ia de pe foc si se adauga restul de unt,ca sa nu se formeze o crusta.

Se serveste fierbinte cu crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcov" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

iry-gabriela 1

04.06.2012, 23:18

tare imi place

diaconta 1

05.06.2012, 09:56

din 10 portii ai sa ne dai si noua
reteta scrisa telegrafic si exact,nu povestita ca mine

LUK 1

05.06.2012, 15:47

cunosc stilul ..am ocazia sa vad aici la hotel ..si tot aici am descoperit cat de gustoase pot fi supele crema

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]