Impart astazi cu voi o reteta sublima de supa crema. Este cea mai fina si catifelata supa pe care am facut-o eu… si nu am facut putine. Banuiesc ca asta se datoreaza morcovului. Pe langa asta avem si beneficii nutritionale consumand aceasta supa: beta caroten, acid folic, vitamina K, calciu.
Multumesc Chef Sylvia pentru reteta!!
In primul rand facem un stock sau o supa de pui, asta e lege pentru orice supa crema urmeaza sa faceti. Acest sfat l-am primit si eu la randul meu, fapt pentru care il transmit mai departe.
Am avut un pui intreg, am transat puiul, am inlaturat pieptul, aripile si pulpele. Am pus intr-o oala, apa, puiul,morcovii si ardeiul capia. Eu am folosit o oala sub presiune pentru a scurta timpul. Dupa 40 minute supa a fost gata. Am strecurat-o printr-o sita deasa cu tifon.
Intr-o oala am pus untul si uleiul. Cand s-a incins, am adaugat ceapa taiata marunt si am lasat sa se caleasca. Am adaugat peste ceapa cartofii curatati si taiati cubulete, supa clara de pui si morcovii fierti in supa. Am pus capac si am lasat la fiert pana cartofii au fost bine patrunsi. In tot acest timp, cat supa a fiert, am pus sofranul intr-un bol cu putina apa calda. Nu folosim mult sofran, doar atat cat luam de doua ori intre doua degete…
Dupa ce cartofii au fiert, dam oala deoparte si cu un blender vertical, pasam bine legumele, pana obtinem o consistenta cremoasa. Adaugam smantana pentru gatit, sofranul cu tot cu apa, sare si piper. Punem oala pe foc, lasam sa dea in clocot, neaparat gustam si asezonam dupa propriul gust. Serviti cu crutoane daca va plac, baietii mei le adora…sa va fie de folos!!!
1
Sofranul se poate inlocui cu putina curcuma/turmeric
2
Se foloseste stock/supa de pui sau de legume
3
Cartofii dau consistenta, ingroasa supa