Supa crema de spanac cu leurda

de simona72 in Supe, 21 Mar 2016 | 5628 vizualizari

 

Noroc cu provocarile, ca asa mai descopar si eu retete super bune:)))Pentru ca supa s-a dorit de post nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de masline kalamata, sare, fulgi de chili, bulgarasi de savoare si fistic maruntit. Daca va plac crutoanele le puteti face voi acasa si sa le adaugati la supa asta minune, plina de nutrienti si vitamine, o supa care acum, se numara printre favorite.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac proaspat tanar
  • 1 legatura leurda
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 cartofi mari
  • Aproximativ 1,5 litri apa
  • Pentru asezonat: sare, fulgi de chili, bulgarasi de savoare, ulei de masline kalamata, fistic
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de spanac cu leurda:

Punem apa la fiert intr-o craticioara, iar intre timp ne ocupam de spanac. Il spalam sub jet de apa si rupem coditele. Ceapa, leurda, usturoiul le spalam si le taiem rondele, respectiv leurda in fasii. Cand apa clocoteste adaugam spanacul, punem craticioara pe foc, iar cand spanacul a scazut in volum adaugam ceapa, usturoiul, leurda si cartofii taiati in cuburi. Acoperim vasul cu capac si lasam sa fiarba la foc mic 20-25 minute. Dam craticioara deoparte si cu un mixer vertical pasiram bine legumele pana obtinem o supa crema fina. Punem craticioara pe foc si asezonam dupa gust cu sare si bulgarasi de savoare. Servim supa fierbinte in castronele/boluri, stropim cu ulei de masline de calitate, fistic taiat grosier sau maruntit fin la Blend-Active® Pro si pentru ca ne place picant am folosit si fulgi de chili. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

 Daca nu faceti de post supa folositit supa de carne sau stok in loc de apa(aici se putea folosi si o supa de legume)

2

 Se poate adauga smantana la supa, dar asta tot in cazul in care nu tineti post

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de spanac cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema semi-dulce de legume coapte