Supa crema din praz si cartofi copti

de Brindusa in Supe, 17 Oct 2011 | 4953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 fire mari de praz, spalate
  • 5 cartofi medii, curatati de coaja
  • 6 linguri cu ulei de porumb
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema din praz si cartofi copti:

 Incalzeste cuptorul la 200 C (tare)

Taie partea alba a prazului in bucati de 5 cm. Frunzele verzi, tari, care nu pot fi mancate, separa-le si spala-le bine.

Taie cartofii in bucati nu foarte mari.

Pune cartofii si partea alba a prazului intr-o tava, pe hartie de copt Pune deasupra uleiul, sare si piper

Coace in cuptor 30 - 45 minute

In timpul asta fierbe frunzele verzi de praz, in 4 l de apa

Cand totul e gata strecoara zeama de praz si pune in oala continutul tavii din aragaz, cu tot cu uleiul. 

Fierbe 20 de minute.

Paseaza cu un blender, pana cand supa devine fina.

Potriveste de sare si piper.

Serveste cu crutoane de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din praz si cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa limpede de pui