sa profitam din plin cat avem leurda , eu o cunosc sub denumirea de aisor datorita cu gustul asemanator cu usturoiul verde . Se spune ca si ursul trezit din hibernare , prefera in primul rand ca sa-si revina , leurda .Contine , vitamina A, vit C , caretnoizi , fosfor , calciu , natriu , fier , cupru , fluidifica sangele participand la dilatarea si pastrarea elasticitatii vaselor de sange [ combate arteroscleroza ] .sporeste capacitatea de memorare si de concentrare consumata constant .este purifianta si tonifianta general .
1. legumele se curata , se spala impreuna cu verdeturile .
2. morcovul se razuieste , ceapa si ardeiul se taie cubulete , baconul[ in prealabil oparit ] se feliaza si se prajesc 1-2 min in ulei .
3. se adauga 3 l apa si se lasa sa clocoteasca 10 min .
4. oul se bate cu smantana , se dilueaza cu zeama calda si se adauga la supa .
5. se taie verdeata fideluta si se pune in oala, se pipereaza. , imediat se opreste fierbera .
6. se acreste cu zeama de lamaie si sare dupa gust .
1
leurda este delicioasa are un usor gust acrisor - usturoiat .