Supa de ardei umpluti

de adriana65 in Supe, 5 Noi 2009 | 33370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 500 g carne tocata amestec vita si porc
  • - 75 g orez
  • - o ceapa
  • - 2 oua
  • - piper
  • - sare
  • - boia de ardei
  • -un morcov
  • - o radacina patrunjel
  • - o radacina mica telina
  • - 10 ardei grasi
  • - frunze de patrunjel verde - 3 sau 4 linguri de ulei
  • - o lingura de faina
  • - 500 ml suc de rosii (bulion)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti:

Mai intai se curata zarzavatul; se curata morcovul, patrunjelul si telina, se spala si se scot cotorii de la ardei. Morcovul, patrunjelul si telina se taie in 4 si se pun la fiert intr-o oala cu 5 litri de apa.
Intr-un castron se amesteca carnea tocata, ouale, ceapa taiata fin, orezul spalat din mai multe ape, sare, boia si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umple ardeii si se pun in oala alaturi de zarzavat. Este posibil sa mai ramana din compozitie, depinde cat de mari sunt ardeii. Daca ii preferati mai mici, asa ca mine o sa va mai ramana sigur. Nici o problema, ii faceti perisoare mici si le puneti in oala la fiert.
Dupa aproximativ o ora, cand s-au fiert ardeii umpluti, se prepara un sos romanesc (rantas, ca in Ardeal); se incinge uleiul, se adauga faina amestecand continuu pentru a nu se arde, iar cand culoarea este galbui deschis se pune o jumatate de lingurita de boia de ardei si imediat sucul de rosii. Se da in clocot, apoi se desarta peste supa din oala. Se mai lasa supa la fiert aproximativ 2 sau 3 minute pentru a se fierbe impreuna cu sosul de rosii.
Deasupra se pun frunze de patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

adriana65 1

13.11.2009, 09:42

este o supă foarte gustoasă şi nu este greu de făcut. se poate servi cu smantana .

doinita2ina 1

29.06.2014, 11:12

Este un deliciu ardelenesc . Eu pun la fiert doar morcovi taiati rondele si nu ma zgarcesc de loc la usturoi !Am renuntat la telina, radacina de patrunjel .Usturoiul pisat il pun in sos . Incearca si asa !

Panacris 1

19.08.2015, 22:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

Pui cu portocale și lime la cuptor -  Rețeta simplă pentru un preparat savuros și aromat

pe 24.01 la 14:47

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa