Supa de dovleac

de Brindusa in Supe, 14 Dec 2010 | 5766 vizualizari

 

Dovleacul este destul de cunoscut in Romania, dar noi il folosim mai ales in dulciuri. Cred ca asta se datoreaza gustului lui dulceag. Recunosc ca si eu am fost putin reticenta in a-l face supa, dar cu cateva condimente potrivite a iesit o mancare foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • cam 1 kg pulpa de dovleac 
  • 1 l supa baza de pui/vita
  • 2 cepe, tocate
  • 15 g unt
  • 2 lingurite nucsoara macinata
  • 1 1/2 lingurite piper macinat
  • sare dupa gust
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac:

  1. Taie cubulete nu prea mici pulpa de dovleac.
  2. Incalzeste untul intr-o oala si caleste putin ceapa.
  3. Adauga dovleacul si caleste putin.
  4. Pune supa de pui, 1 lingurita de sare, nucsoara si lasa sa fiarba la foc mic pana ce dovleacul e moale.
  5. Cu un blender vertical paseaza bine supa. Pune-o din nou la fiert.
  6. Daca supa ti se pare prea groasa, pune apa. Fierbe 2-3 minute. 
  7. Adauga piperul. Gusta si potriveste de sare- piper- nucsoara. 
  8. Serveste supa alaturi de crutoane sau , ca americanii cu cornbread.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

susu 1

15.12.2010, 11:44

ce culoare de invidiat superba

Ligia Bxl 1

15.12.2010, 13:54

ador supele de genul asta

Brindusa 1

15.12.2010, 20:32

Si noua ne plac supele de felul asta. Cat despre culoare, a fost superba!. Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii cu bacon si oua