Supa de fasole verde cu spanac si iaurt

de mihaelar63 in Supe, 15 Mai 2016 | 4909 vizualizari

 

Dupa sarbatori o supa mai usurica, merge bine !!!
In aceasta idee am renuntat la carne si am inlocuit smantana cu iaurt grecesc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasoe verde [ congelata }
  • 250 gr spanac verde
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 tija telina
  • 1 ardei iute
  • 1 pahar iaurt grecesc
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole verde cu spanac si iaurt:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Morcovii se feliaza rondele  cu ajutorul cutitului ondulat pentru legume/ branzeturi.
  3. Patrunjelul radacina se taie marunt.
  4. Ceapa si usturoiul se taie rondele.
  5. Se caleste morcovul si patrunjelul in ulei.
  6. Adugati ceapa si usturoiul. Sarati. Turnati deasupra in oala 2 litri de apa.
  7. Lasati sa fiarba 10 minute si adugati fasolea pastai decongelata la temperatura camerei.
  8. Cand aceasta este fiarta se aduga ardeiul iute taiat rondele si  iaurtul diluat cu zeama calda.
  9. Gustati si adugati daca este necesar sare.
  10. Inainte de servire se pune in oala cu zeama fierbinte frunzele de spanac si patrunjelul verde tocat.
  11. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Iaurtul diluat cu zeama fierbinte si adugat astfel la supa nu se va mai face cocoloase .

2

Folositi un iaurt mai gras . Iaurtul grecesc folosit de mine are 10% grasime

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole verde cu spanac si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

17.05.2016, 23:47

O, ce bunatate....si eu am inlocuit smantana cu iaurtul grecesc....e perfect asa

Catalina L 1

18.05.2016, 20:53

buna supa ta

Panacris 1

20.05.2016, 08:04

Interesantă combinație!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Supa italiana cu legume si cascaval afumat