De-a lungul timpului am incercat multe retete de supa de linte, dar astazi mi-a iesit suuuper. Iubi a tras concluzia "Asa o facea si mama" (ce am nimerit-o ) , deci o sa o denumesc Maman style :))
In Iran supa de linte se numeste Adasi si nu este foarte condimentata, are doar turmeric iar deasupra se presara angelica uscata.
1. Lintea se alege si se spala in mai multe ape. Daca aveti timp, o lasati sa se inmoaie vreo jumatate de ora inainte de fierbere.
2. O puneti la fiert cu apa, sare, 3 foi de dafin, ceapa intreaga, morcovul si telina.
4. Intr-o tigaie incingeti ulei si adaugati ceapa taiata marunt, condimentati cu turmeric si jumatate din chimen si nu lasati sa se arda.
5. Adaugati ceapa prajita peste linte si lasati sa fiarba bine.
6. Dupa ce lintea a fiert, scoateti legumele intregi din oala. Daca vi se pare ca nu a mai ramas zeama suficienta, mai adaugati apa si mai lasati sa fiarba un pic.
7. Acum puteti sa ii adaugati usturoiul pisat si scortisoara, sa o serviti asa sau puteti sa o pasati.
8. Este delicioasa cu lamaie si paine prajita. Noi deja am terminat-o, noroc ca am apucat sa fac o poza.
1
daca nu gasiti turmeric, cred ca merge si curry