Supă de linte roșie

de Rita Ilies in Supe, 12 Dec 2013 | 3085 vizualizari

 

Lintea este una dintre cele mai bogate surse de proteine după soia și năut. Lăstarii conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali consumului uman zilnic. Pentru o femeie, necesarul zilnic de proteine este de 46 g, iar o ceașcă de linte gătită conține 17 g.
Înafară de proteine, lintea este bogată și în acid folic, fibre, fier și vitamina B6 care descompune zaharurile din sânge.
Așadar, azi avem la masă o delicioasă supă de linte.

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte roșie
  • 1 l de apă + încă 100 ml
  • o ceapă roșie ( mică )
  • un cățel de usturoi
  • jumătate dintr-un ardei roșu
  • două linguri cu ulei de palmier
  • o lingură plină cu iaurt
  • o lingură cu amidon
  • două frunze de salvie
  • o frunză de mentă
  • 5 boabe de chimen
  • puțin mărar verde tocat
  • sare și piper alb după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de linte roșie:

 Într-o tigaie, în cele două linguri cu ulei călim ceapa, usturoiul și ardeiul tăiate mărunt. Treptat adăugăm câte puțină apă.
   Separat, lintea spălată bine o fierbem într-o oală mică în care am pus 1 l apă și puțină sare. Lintea roșie se fierbe foarte repede; ~10 minute sunt suficiente pentru a nu o sfărâma prea tare.
   Ingredientele călite le adăugăm în supă și le lăsăm 5 minute să se odihnească pentru ca aromele să se pătrundă. Adăugăm apoi amidonul dizolvat în puțină apă, verdețurile tocate mărunt, sare dacă mai e nevoie, piperul, iar la urmă iaurtul. Se poate servi și în varianta cu bucățele de carne afumată și rondele de ceapă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de linte roșie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rita Ilies 1

15.12.2013, 21:04

Din care? Cum?

diaconta 1

16.12.2013, 11:00

mancare de linte rosie am facut,am pus aseara doar poza(urate poze am facut),de reteta n-am mai avut "suflare"

Rita Ilies 1

16.12.2013, 11:42

Eu am făcut azi fursecuri cu ghimbir, în formă de Hello Kitty. )))
Imediat pun rețeta. E de post.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole verde cu afumatura