O supa pe cat de simpla, pe atat de buna. Reteta de fata este una veche si este adaptata pentru perioada postului, cand avem nevoie ceva sanatos, satios. Aportul ei bogat in proteine ma face s-o gatesc mai des :).
Spalati mazarea si lasati-o pana a 2-a zi in apa.
Intr-o oala, turnati uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugati ceapa pe care ati tocat-o cum va place, marunt sau solzisori, lasati sa prinda un pic de culoare.
Adaugati morcovul spalat si tocat sau dat prin razatoare, iarasi cum va place mai mult. Sotati cam 2 minute.
Adaugati mazarea spalata si scursa, acoperiti cu 3 litri de stoc de legume. Lasati la fiert, pana mazarea incepe sa se desfaca.
Adaugati cartofii curatati si taiati cubulete si mai fierbeti 20 minute.
Adaugati foaia de dafin, potriviti de sare si piper.
Adaugati usturoiul zdrobit, acoperiti, opriti flacara si lasati 20 minute.
Se serveste cu marar proaspat tocat.
Pofta buna!
1
se adauga sarea doar la sfarsit, altfeli riscati ca mazarea sa ramana tare.
2
puteti adauga fulgi de ardei iute pentru un gust mai picant